13 Temmuz 2013 Cumartesi

Sahurda Ne Yemeliyiz?

Ramazan ayının gelmesiyle beslenme şeklimiz zorunlu değişikliklere uğradı. Haliyle, sahur ve iftarda tüketilecek besinlerin seçimi büyük önem kazanıyor. Sahur, günlük hayatımızda yer almayan bir öğün olması sebebiyle yiyecek seçiminde azami dikkat gösterilmesi gerek.
Uzmanlar ne öneriyor?





Beslenme uzmanları, sahurda ağır sayılabilecek ve birtakım sindirim problemlerine yol açması muhtemel gıdaların yerine sebze-meyve çeşitleri, yumurta ve patates gibi hem besleyici özellikleri fazla hem de sindirimi kolay besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Yaz orucunun süresi de göz önüne alındığında, özellikle yumurta ve patates gibi gıdalar vücudu uzun süre tok tutabiliyor. Elbette bunlara (kızartma hariç) baklagilleri de dahil etmek mümkün. Bu şekilde uzun açlık süresinde vücudun besin ihtiyacının olabildiğince uzun süre karşılanabilmesi mümkün.

Ayrıca kan şekeri değerlerindeki ani değişikliklere karşı kepekli un ve esmer şeker gibi gıdaların tercih edilmesi gerek. Bu şekilde, uzun süren açlık ve susuzluk süresinden konsantrasyon kaybının mümkün olduğunca önlenebilmesi mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder