13 Temmuz 2013 Cumartesi

Pazı: Yeşil Kuvvet Kaynağı

Pazı, Anadolu mutfaklarında sık rastlanan bir gıda olsa da aslında sofralarımızda çok kullanmadığımız bir "kuvvet kaynağı.

Başlıca özelliklerinden biri iştah açmak. Tabi bunun herkes için olumlu bir özellik olduğunu söyleyemeyiz. Yine de öğünlerden önce tükettiğimizde, iştah problemleri için önemli bir yardımcı olacaktır.

Ayrıca yemeklerden sonra tüketmek, sindirimi kolaylaştırmak açısından önemli. Sindirim rahatsızlıkları için önerilen pazı, hazmı kolaylaştırarak mideye yardımcı oluyor

Kabızlığa karşı etkin rol oynamanın yanında idrar söktürüyor.

Yemek,dolma,salata şeklinde tüketilebileceği gibi haşlanarak vücuda direkt temas da ettirilebilir. Ayrıca balla karıştırılıp saç derisine de sürülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder